Shunter, leaders in rolling stock maintenance.
  • 1455551254_tmp_Albert_Plesmanweg
  • header-spoor-0-2_0
  • header-6510-2
  • header-blindeweg-2
  • header-rangeren-2
  • wagens

Shunter > Markten > Spooraannemers

Spooraannemers

Bent u een spooraannemer, dan beschikt u veelal over een eigen onderhoudsorganisatie. Toch kan het voorkomen dat de capaciteit of de outillage voor specifieke werkzaamheden ontbreekt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Werkzaamheden aan wielstellen of treinbeveiligingssystemen.
  • EN15085 gecertificeerde laswerkzaamheden
  • Werkplaatshuur
  • Tijdelijke locomotieven.

Oplossingen bij tijdelijke capaciteitsproblemen of specialistisch werk

Komt u capaciteit te kort of beschikt u niet over de juiste specialisaties voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden of reparaties. Shunter ondersteunt u hierbij. Tijdens een groot project kan daarnaast het eigen locomotievenpark ontoereikend zijn. Daarvoor heeft Shunter verschillende huurlocomotieven beschikbaar, waaronder ook locomotieven voor werkzaamheden aan metro-netwerken.

Onderhoud aan en revisie van bijzondere voertuigen

Ook voor bijzondere voertuigen zoals slijpmachines, meetrijtuigen, verblijfswagens en andere baanonderhoudsmachines kunt u bij Shunter terecht. Hierbij kunnen wij u ondersteunen in het uitvoeren van onderhoud, modificaties, revisies en nieuwbouw van de bijzondere spoorvoertuigen.

Onderhoud en revisie aan speciale voertuigen.

U kunt het onderhoud of revisie volledig uitbesteden aan Shunter of zelf aan het materieel werken in onze werkplaats door de huur van een werkplaatsspoor.

Revisie

Complete of deelrevisies van uw voertuig, installaties revisie, interieur en exterieur revisie, kan Shunter voor u realiseren.

Shunter beschikt eveneens over een spuitcabine waar voertuigen tot 30 meter lang gespoten kunnen worden.

1455552960_tmp_3757

Vervangen Dieselmotor railslijpvoertuig.

Revisie-spuiten meetrijtuig

Revisie en spuiten meetrijtuig.

1455553106_tmp_194-157

Interieur revisie Speno verblijfswagons.

Modificaties of nieuwbouw van bijzondere voertuigen

Aanpassingen aan uw bestaande materiaal zoals het aanbrengen van een beveiligingssysteem,  automatische ritregistratie, airconditioning, profielaanpassing of een andere nieuwe functionaliteit kunt u bij Shunter beleggen. Naast inbouwen van de installatie volgens uw ontwerp kunnen wij ook, met onze engineeringsafdeling, het ontwerp geheel voor u uitvoeren.

Deze constructie wijzigingen worden uitgewerkt volgens de EN 50126. De norm beschrijft een ontwerpmethodiek gericht op de ‘railway’.

Met deze methodiek wordt de gehele ‘levenscyclus’ van een product doorgelicht waardoor er, bij het ontwerp, optimaal gestuurd kan worden op maximale prestatie en kwaliteit.

De engineers beschikken over moderne hulpmiddelen, waaronder Autodesk software.

Mechanische componenten worden in 3D vormgegeven waardoor er niet alleen in een vroeg stadium visueel zichtbaar wordt hoe het product eruit gaat zien, maar ook kan er snel beoordeeld worden of het product gaat passen in het bestaande materieel. Daarnaast kunnen er snel simulaties worden uitgevoerd, waaronder sterkte analyses.

Voor de toelating wordt een constructiedossier opgesteld welke door zowel Inspectie Leefomgeving & Transport (Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Nederland) als een Notified Body kan worden beoordeeld.

Enkele voorbeelden van constructiewijzigingen zijn:

1455553256_tmp_profiel_gvb_ret

Profielaanpassing locomotief tbv inzet op Metronet.

1455553852_tmp_sh129639

1455553976_tmp_0019

1455554292_tmp_2015-08-28

Ontworpen, toegelaten en geleverde containers voor bovenleidingmontagewagen.

Wat kan Shunter voor u betekenen?

Bent u een spooraannemer en wilt u weten wat Shunter voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact us