BEHEER & ONTWIKKELING
ONDERHOUDSCONCEPTEN (ECM2)
Beheer en ontwikkeling onderhoudsconcepten ECM2 treinen en wagons via Shunter

Een belangrijk deel van de onderhoudsbehoefte en bedrijfszekerheid van rollend materieel is normaal gesproken bepaald door het ontwerp van een voertuig. Het overige deel kan worden beïnvloed door de gebruiker en de onderhouder. In sommige gevallen is het zinvol om het onderhoudsconcept(ECM Functie 2) aan te passen. Shunter biedt ondersteuning bij beheer en ontwikkeling van onderhoudsconcepten.

ONTWERP ONDERHOUDSCONCEPTEN

Voor meerdere klanten heeft Shunter al onderhoudsconcepten ontworpen. Daarbij houdt zij rekening met de gewenste beschikbaarheid en noodzakelijke betrouwbaarheid en veiligheid. Indien gewenst kan Shunter voorgeschreven onderhoudsplannen omzetten naar onderhoudsplannen welke binnen de treinomloop passen. Dit noemt men het ‘pit-stop model’.

OPTIMALISEREN ONDERHOUDSCONCEPTEN

Is het materieel wat ouder geworden, dan zijn de voorschriften, welke vanaf nieuwbouw voor het materieel van toepassing waren, vaak niet meer passend. Op basis van onderhoudsresearch kan Shunter uw onderhoudsplannen opnieuw ontwerpen of optimaliseren. Voor het laatste maakt zij gebruik van ervaringscijfers, statistische technieken met gebruiksinformatie en het gewenste RAMS-gedrag. Zo zorgt zij voor een hogere beschikbaarheid en meer bedrijfszekerheid waardoor uw materieel kostenefficiënter wordt ingezet.

BEHEER ONDERHOUDSCONCEPTEN

Een ander belangrijk deel van de onderhoudsbehoefte is het beheer. Shunter beschikt hiervoor over een gespecialiseerd onderhoudsmanagementsysteem. Per locomotief kan zij een breakdown structure met verschillende genummerde hoofddelen aanleggen. Deze is voorzien van individuele tellers. Zo kan Shunter met gemak locomotieven op meer dan 50 termijnen bewaken. Ook het tijdig plannen van de kosten, de onttrekking en de onderdelenvoorziening is hiermee binnen handbereik.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Shunter BV

Albert Plesmanweg 87
3088 GC Rotterdam

Nederland

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

SHUNTER CONTACT

POSTADRES

Postbus 5185

3008 AD  Rotterdam

Post aan Shunter uitsluitend via postbus !

CONTACT 

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

Shunter is lid van de Stiching Rail Cargo information Netherlands