INSTANDHOUDING
WIELSTELLEN
Shunter instandhouding wielstellen

Wielstellen zijn de zwaarst belaste componenten van een trein. Hoge aslasten, snelheden, trillingen en zware weersomstandigheden maken ze gevoelig voor beschadiging en slijtage. Ook vormen schades aan lagers een groot veiligheidsrisico; bij een defect aan het wielstel is de kans groot dat een trein ontspoort. Goed onderhoud is daarom essentieel. Shunter beschikt in Rotterdam over alle middelen om dit onderhoud uit te voeren, zoals NDO onderzoeksapparatuur en een machine om wielstellen te reprofileren.

Met deze machine kan Shunter uw wielstellen van locomotieven, wagons en draai- en wielstellen van alle voorkomend type materiaal met een spoorwijdte van 1435 mm afdraaien. Naast het wielprofiel kunnen zij remschijven op het wiel of de asstok bewerken. Ook voor bijzondere wielstellen, met bijvoorbeeld binnenliggende lagers, kunt u bij Shunter terecht. Zoals u van een markleider mag verwachten is het reprofileren van wielstellen o.a. gecertificeerd volgens DB (IS-U) en IL&T.

Naast het reprofileren biedt Shunter ook aanvullend onderzoek, zoals Niet Destructief Onderzoek (volgens DIN27101-7)  middels visuele- magnetische- en ultrasoon controles of een UIC512 weerstandsmeting.  Zo houdt u optimaal grip op de veiligheid en inzetbaarheid van uw materieel.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Shunter BV

Albert Plesmanweg 87
3088 GC Rotterdam

Nederland

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

SHUNTER CONTACT

POSTADRES

Postbus 5185

3008 AD  Rotterdam

Post aan Shunter uitsluitend via postbus !

CONTACT 

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

Shunter is lid van de Stiching Rail Cargo information Netherlands