ROLLEND
MATERIAAL
shunter locomotives instandhouding locomotieven

Een snelle levertijd is naast een goede prijs minstens zo belangrijk. Niet alleen wanneer we een nieuwe jas of schoenen bestellen. Maar ook die nieuwe auto moet zo snel als mogelijk op de oprit staan. Het liefste hebben wij onze bestelling de volgende dag al in huis. Dat geldt zowel voor zakelijke- en privé goederen. De meeste goederen worden over de weg vervoert per vrachtwagen. Dat gaat in de toekomst veranderen. Waarom? Omdat bedrijven er steeds vaker voor kiezen om goederen te vervoeren per spoor. Overweegt u ook goederen te vervoeren per spoor? Benieuwd naar de voordelen? Of bent u als goederenvervoerder op zoek naar een betrouwbare partner om al het rollend materiaal in topconditie te houden? Lees dan dan snel verder.

 

Toename goederenvervoer per trein in Nederland

In 2018 werd ruim 41,5 miljoen ton goederen vervoert over het Nederlandse spoor, een toename van 0,9% ten opzichte van 2017. Deze stijging werd mede veroorzaakt door een toename van doorvoer. Hierbij hebben we het over goederen welke geladen en gelost worden in het buitenland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ook het havenbedrijf Rotterdam wil vaker goederen vervoeren per spoor. Waarom? In de Rotterdamse haven worden jaarlijks miljoenen containers per zeeschip aan- en afgevoerd. Deze goederen worden vervolgens via het Nederlandse spoor vervoert naar Duitsland. Daarnaast is het vervoeren van goederen per spoor 64 keer veiliger dan per vrachtwagen.

 

Waarom de goederentrein als rollend materiaal bij goederenvervoer?

Aan een locomotief kan meer dan 50 (verschillende) wagons tegelijk trekken.  Een enorme laadcapaciteit dus ten opzichte van de vrachtwagen. Dit betekent minder CO-2 uitstoot en dus beter voor het milieu! Daarnaast is het vervoer van goederen via wegen drukker dan op per spoor. Hierdoor is het vervoer van goederen per trein sneller dan over de weg.

Omdat het goederenvervoer per spoor in de toekomst zal gaan toenemen investeert de overheid extra in sommige routes. Naast het aanleggen van nieuwe routes is onderhoud van het spoor minstens zo belangrijk! Ook het rollend materiaal op het spoor moet tijdig voorzien worden van onderhoud. En dan denkt u natuurlijk direct aan Shunter!

Over Shunter

Het bedrijf Shunter is gevestigd in de haven van Rotterdam. Voor veel goederenvervoerders zijn zij de voorkeursleveranciers voor al het rollend materiaal op het spoor. Waar u dan aan kunt denken? Aan het uitvoeren van planmatig onderhoud aan een treinstel, schadeherstel en revisies. Dit doen zij niet alleen vanuit de eigen werkplaats. Maar ook op locatie! Het bedrijf beschikt over vakkundig personeel. Zij beschikken over alle belangrijke certificeringen en werken volgens de moderne methoden en technieken.

Meer weten over Shunter? Breng dan een bezoek aan de website van Shunter.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Shunter BV

Albert Plesmanweg 87
3088 GC Rotterdam

Nederland

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

SHUNTER CONTACT

POSTADRES

Postbus 5185

3008 AD  Rotterdam

Post aan Shunter uitsluitend via postbus !

CONTACT 

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

Shunter is lid van de Stiching Rail Cargo information Netherlands