ROLLEND
MATERIEEL
shunter locomotives instandhouding locomotieven

Shunter is een technisch onderhoudsbedrijf voor rollend materieel. Onder rollend materieel verstaan we alle spoor gebonden voertuigen zoals locomotieven, wagons en passagierstreinen van leasemaatschappijen, goederenvervoerders en reizigersvervoerders.

 

Je kunt echter ook denken aan speciaal materieel wat wordt gebruikt door spooraannemers. Onze klanten zijn internationale bedrijven en benaderen ons uit heel Europa en dat zorgt ervoor dat er met regelmaat Duits en Engels wordt gesproken, naast het Nederlands.  

Technisch Onderhoudsbedrijf
Het onderhoud wordt voornamelijk uitgevoerd in grote werkplaatsen in de haven van Rotterdam die zijn uitgerust met uitzonderlijke hulpmiddelen. Hierbij kun je denken aan onder andere speciale hefbokken, bovenloop kranen en draaibanken voor wielstellen.

 

In geval van storingen aan rollend materieel werken we voornamelijk op locatie in de BeneLux en Duitsland, maar gaan wij ook incidenteel naar landen als Noorwegen, Italië of Polen. Naast onderhoud, voert Shunter ook revisies, schadeherstel en modificaties uit.  

Monteurs en Engineers
Onze monteurs hebben verschillende technische achtergronden, zoals diesel monteur, elektrisch monteur, mechanisch monteur of allround monteur. Daarnaast zijn er specialisten in treinbeveiligingssystemen, elektrotechnische storingen en materieel specifieke software.
De monteurs werken nauw samen met onze engineers. Als engineer kun je je richten op maintenance management of technisch ontwerp.

Opleidingsmogelijkheden
Als monteur krijg je alle ruimte om je te certificeren en opleidingen te volgen om je technische kennis te vergroten. Denk hierbij aan interne trajecten, opleidingen bij vakscholen of trainingen voor een certificering. Daarnaast kun je je ontwikkelen op gebied van veiligheid, mentorschap en verbetermethoden.  

Veelzijdigheid
Het bijzondere aan rollend materieel is dat er veel verschillende soorten technieken worden toegepast in een wagon, locomotief of goederentrein. Denk hierbij aan pneumatiek, hydrauliek, mechanisch, diesel, elektrotechniek, besturingstechniek en meet- en regeltechniek.

 

Dat zorgt ervoor dat er altijd uitdaging is in je werk en je veel verschillende vakgebieden hebt waar je je in kunt specialiseren. Dit maakt het werken bij Shunter uniek en lever je een mooie bijdrage aan het spoor.

Wil je meer informatie over onze diensten of vragen naar de mogelijkheden? Neem contact op per mail of bel ons op +31 (0)10 492 89 00.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Shunter BV

Albert Plesmanweg 87
3088 GC Rotterdam

Nederland

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

SHUNTER CONTACT

POSTADRES

Postbus 5185

3008 AD  Rotterdam

Post aan Shunter uitsluitend via postbus !

CONTACT 

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

Shunter is lid van de Stiching Rail Cargo information Netherlands