VERHUUR & LOGISTIEK
Shunter verhuur locomotieven, Shunter rangeerdienst

VERHUUR VAN LOCOMOTIEVEN

Shunter beschikt over een verhuurpark van circa 30 locomotieven. Deze locomotieven zijn inzetbaar in de meest voorkomende rangeer- en transportsituaties. Voor vrijwel elke rangeersituatie heeft Shunter een geschikte locomotief. Tegen een zeer aantrekkelijk tarief huurt u al lichte en eenvoudig te bedienen rangeerlocomotieven. Deze locomotieven bieden een rangeeroplossing tot ca. 700 ton treingewicht (vlakke baan). Ook zijn er zwaardere locomotieven te huur (600-serie). Deze locomotieven kunnen treinen verplaatsen tot 4000 ton.

Daarnaast heeft u de keuze uit een 2-tal lijndiesels (type BR203). Eén ervan is ook voorzien van het nieuwe Europese beveiligingssysteem ETCS. Deze kunt u dus ook op de Betuweroute inzetten.

 

Hebt u een spoedgeval? Met name de lichtere locomotieven kunnen snel op de gewenste locatie afgeleverd worden. Na een korte instructie door de opleider van Shunter kunt u ze gelijk in gebruik nemen.

 

Voor de huurlocomotieven gelden verschillende toelatingsregimes. Sommige locomotieven zijn uitsluitend toegelaten op bedrijventerreinen, achter de poort. Het merendeel van de Shunter locomotieven is echter toegelaten op het openbare spoorwegnet. Voor de lichte locomotieven geldt dat deze niet gegarandeerd zijn van detectie, waardoor ze niet zonder meer in de door spoorstroomloop beveiligde sporen mogen rijden. Voor de zware locomotieven van de 600-serie geldt deze beperking niet. De locomotieven van het type BR203 zijn zowel in Nederland als in Duitsland toegelaten op het openbare spoorwegnet.

MATERIEELLOGISTIEK

Staat uw locomotief of wagon ergens in Nederland defect en wilt u het materieel naar de werkplaats overgebracht hebben? Shunter kan dit zelfstandig en op eigen attest uitvoeren. Voor overbrengingen van het emplacement Waalhaven naar de werkplaatsen aan de Waalhaven beschikt Shunter over een eigen rangeerdienst. Deze is gedurende de openingstijden van de werkplaats inzetbaar.

Wanneer het na herstelwerkzaamheden nog wenselijk is om een proefrit uit te voeren, kan Shunter dit in eigen beheer en onder verschillende condities voor u uitvoeren.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Shunter BV

Albert Plesmanweg 87
3088 GC Rotterdam

Nederland

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

SHUNTER CONTACT

POSTADRES

Postbus 5185

3008 AD  Rotterdam

Post aan Shunter uitsluitend via postbus !

CONTACT 

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

Shunter is lid van de Stiching Rail Cargo information Netherlands