VOOR WIE

SHUNTER IS VOOR DIVERSE TYPEN BEDRIJVEN

BINNEN HET RAILVERVOER ACTIEF

 

GOEDERENVERVOERDERS

In de beginperiode van de liberalisering van de spoorgoederenmarkt is Shunter opgericht als dedicated onderhoudsbedrijf voor de spoorgoederenmarkt. Door ruime kennis van- en continue nauwe betrokkenheid bij de Nederlandse spoorgoederenmarkt is Shunter de marktleider op locomotiefonderhoud geworden. Ook voor herstel en revisie van goederenwagons zijn vele mogelijkheden.


Shunter is voor goederenvervoerders het ideale onderhoudsbedrijf, omdat zij door de zeer uitgebreide kennis, outillage en certificeringen in één organisatie alle voorkomende onderhoudsbeurten en herstellingen uit kan voeren. Dit in combinatie met de gunstige ligging van de werkplaatsen aan de Waalhaven en de Maasvlakte maakt van Shunter een echte one-stop-shop.

 

REIZIGERSVERVOERDERS

Shunter heeft veel ervaring in projecten alsmede schadeherstel aan reizigersmaterieel. Ook met het reprofileren van draai- en wielstellen voor reizigersmaterieel is ruime ervaring. Indien gewenst kan Shunter ook het reguliere onderhoudswerk aan complete treinstellen uitvoeren.

 

LEASEMAATSCHAPPIJEN

Leasemaatschappijen beschikken vaak over veel en kostbare materieeleenheden die gedurende de levensduur in optimale conditie gehouden moeten worden om aan vervoerders verhuurd te kunnen worden.

 

Shunter heeft in Rotterdam werkplaatsen waar dit uitstekend mogelijk is. Ook begrijpt Shunter dat tijdige communicatie over de toestand van het voertuig cruciaal is voor de leasemaatschappij om zo de achterliggende gebruikers weer te informeren. Door meertalige planners en een goed informatiesysteem kan Shunter op deze wens inspelen.

leaders in rolling stock maintenance

SPOORAANNEMERS

Bent u een spooraannemer, dan beschikt u veelal over een eigen onderhoudsorganisatie voor uw “yellow fleet”. Toch kan het voorkomen dat de capaciteit, kennis, certificering of de outillage voor specifieke werkzaamheden ontbreekt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Werkzaamheden aan wielstellen of treinbeveiligingssystemen

  • EN15085 gecertificeerde laswerkzaamheden

  • Werkplaatshuur

  • Tijdelijke locomotieven

Tijdens een groot project kan daarnaast het eigen locomotievenpark ontoereikend zijn. Daarvoor heeft Shunter verschillende huurlocomotieven beschikbaar, waaronder ook locomotieven voor werkzaamheden aan metro-netwerken.

VERLADERS / TERMINALS

Als verlader of overslagbedrijf heeft u op verschillende manieren met spoormaterieel te maken. Mogelijk gaat het om periodiek laden of lossen van een wagon, maar het kan ook dat u dagelijks vele treinen afhandelt.

 

Shunter ondersteunt u in deze werkzaamheden op verschillende wijzen, van het uitvoeren van kort-cyclisch onderhoudswerk tot verhuur van locomotieven en het reviseren van uw eigen locomotiefpark.

 
 

SHUNTER CONTACT

POSTADRES

Postbus 5185

3008 AD  Rotterdam

Post aan Shunter uitsluitend via postbus !

CONTACT 

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

Shunter is lid van de Stiching Rail Cargo information Netherlands